Dizayn_bez_nazvaniya_2.png

Харчова корисність меляси

Багатий вміст мікроелементів (залізо, мідь, кальцій, марганець, калій, магній, селен, цинк, фосфор) і вітамінів групи «В» при відносно низькій калорійності продукту впливає сприятливо на людський організм:

 

– сприяє зростанню імунітету;

– підіймає енергетичний потенціал;

– підвищує гемоглобін;

– покращує показники цукру в крові;

– стабілізує рівень холестерину;

– активізує роботу клітин головного мозку;

– є хорошою антистресовою профілактикою;

– працює по запобіганню злоякісних новоутворень;

– допомагає здоровому травленню;

– волосся набирає блиску і сили.

 

Безперечною цінністю вважається те, що чорна патока є джерелом заліза рослинного походження з дуже гарною засвоюваністю. Важливий момент для жінок (менструальний цикл і вагітність).

 

Міцності та здоров’ю наших кісток, профілактиці остеопорозу сприяє велика кількість кальцію в продукті.

 

Необхідно пам’ятати, що при всій корисності меляси в основі її лежить цукор (нехай навіть мінералізованих і вітамінізований), тому добовий профілактичний і лікувальний прийом не повинен перевищувати 2-х столових ложок.